Mak buyong rasa nak menulis resepi je sejak2 menunggu hari ni.. bantai la labu...
Ok korang pernah tak ader kwn2 yg tetiba call pastu nak datang then korang blur nak hidang apa..
Senang je tu meh aku ajarkan cara yang paling senang dan mudah nak masak kuey teow goreng ni.. huhu
Bahan2:-
1) kuey teow
2) bawang putih
3) cili api
4) sos tiram
5) udang
6) taugeh
7) daun kuchai
8) fishkek n fishball
9) garam n aji
10) kicap
Cara2nya:-
1) panaskan kuali then letak minyak sikit je tau.. biar kuali betul2 panas.. dh berasap kuali tu masukkan udang, fishkek n fishball.. pastu bawang putih n cili api tu ketuk je pakai pisau / parang bagi hancur then campak je dlm kuali.. korang akan notice udang tu akan kuar air dier.. tu la perasa sebenar.. mabeles
2) masukkan sos tiram sikit, kicap sikit n sikit air then campak lah kuey teow, taugeh n daun kuchai tu n kacau.. last skali letak garam m aji sebagai perasa...
3) siap utk dihidang.. eh eh 2 step je kan.. ha la senang giler kot.. hidang la dgn nugget ke dgn hirisan limau kasturi ke mesti menyengat.. nak2 kalo korang biat pedas2 sikit.. selain kuey teow korg leh gantikan dgn mee kuning ok
No comments:
Post a Comment